Doe koud water in een ruime kookpot en voeg er een snuifje zout aan toe. Schil de asperges met een dunschiller en leg ze hierna in het koude water. Verwarm de pot op een matig vuur. Breng het water tot aan het kookpunt, zet de pot van het vuur maar laat de asperges nog enkele minuten rusten in het kokende water.
We hebben ook geklaarde boter nodig. Leg dus 75g boter in een kookpot en laat deze smelten op een zacht vuur. Wanneer de boter geklaard is, giet deze over in een andere pot en hou de boter warm op een zeer zacht vuur.
Neem nu de gekookte en gepelde eieren en plet ze. Niet te fijn maar behoud kleine stukjes ei.
Spoel de peterselie, knip de steeltjes eraf en snipper de peterselieblaadjes fijn.
Doe de peterselie nu bij de eieren en kruid wat bij met nootmuskaat, peper en zout.
Giet de geklaarde boter bij de eitjes en meng alles goed.
Leg de asperges op het bord en schep het mengsel over de asperges.