Recepten

Citroen-cocktail

Verfrissende citrus gin fizz met citroen espuma

4-6 personen

15-20 minuten

  • 375g citroenpuree (voor de gin fizz)
  • 225g suikersiroop (voor de gin fizz)
  • 225g gin naar keuze (voor de gin fizz)
  • 200g Cocovite gepasteuriseerd vloeibaar eiwit (voor de espuma)
  • 170g citroenpuree (voor de espuma)
  • 190g suikersiroop (voor de espuma)
  • 100g gin naar keuze (voor de espuma)

Begin met de cocktailbasis door de citroenpuree, suikersiroop en gin in een mengbeker goed te mengen tot een glad geheel. Zet dit mengsel koud om de smaken optimaal te laten samenkomen. Maak vervolgens de citroenespuma. Meng het gepasteuriseerde eiwit, de citroenpuree, de suikersiroop en de gin in een kom tot een luchtige en gladde substantie. Vul hiermee een slagroomfles en voeg twee gaspatronen toe voor een perfecte textuur. Houd de fles lauw in een bain-marie, zodat de espuma zijn luchtigheid en consistentie behoudt. Serveer de gin fizz in een glas en top af met een royale laag van de warme citroenespuma voor een unieke smaakbeleving.

  • Gebruik verse citroenpuree voor een intensere en frissere smaak in zowel de cocktail als de espuma.
  • Zorg ervoor dat de bain-marie niet te heet is om te voorkomen dat het eiwit in de espuma stolt. Een temperatuur van ongeveer 60°C is ideaal.

Dit recept delen op