Recepten

Aardbeiendessertje

Superlekker aardbeiendessertje met vanille-ijs, meringue en rood fruit

8-10 personen

4 uur

  • Vanille-ijs: 500g melk, 120g Cocovite vloeibaar heelei, 2.5g zout, 125g suiker, 25g invertsuiker, 3 vanillestokjes, 250g room
  • Meringue: 200g water, 800g suiker, 560g Cocovite vloeibaar eiwit, 320g suiker
  • Coulis van frambozen: 900g frambozenpuree, 100g water, 50g suiker, 8g xanthan instant
  • Decoratie: Verse frambozen, aardbeien, blauwe bessen, Jordà crumble van rode vruchten en yoghurt, Jordà chocolade decoratie bolletje

Begin met het maken van het vanille-ijs door de melk, het vloeibaar heelei, zout, suiker, invertsuiker, en het merg van de vanillestokjes samen te mengen. Verwarm dit mengsel al roerend tot 85°C, laat het vervolgens afkoelen en zeef het. Draai het mengsel in een roomijsturbine tot romig ijs. Maak de meringue door water met suiker te verwarmen tot 118°C. Klop tegelijkertijd het gepasteuriseerde eiwit met extra suiker tot stijve pieken. Voeg het hete suikermengsel langzaam toe aan het opgeklopte eiwit terwijl je blijft mixen. Laat het afkoelen en spuit kleine toefjes op een bakplaat. Droog de meringues gedurende 2-3 uur in een oven op 120°C en laat ze volledig afkoelen voordat je ze verkruimelt.

Bereid de frambozencoulis door de frambozenpuree met water en suiker te verwarmen tot 65°C. Voeg xanthan toe terwijl je blijft roeren en laat het geheel afkoelen. Bewaar de coulis in de koelkast. Smelt voor de chocolade decoratiebolletjes de witte chocolade met cacaoboter en meng dit met rice crisps, gevriesdroogde framboos en yoghurtpoeder. Spuit het mengsel in siliconen bolvormen en vries ze in.

Stel het dessert samen door een bolletje vanille-ijs op een bord te leggen. Voeg verse frambozen, aardbeien en blauwe bessen toe. Besprenkel met frambozencoulis en garneer met de verkruimelde meringue, Jordà crumble en een chocolade decoratiebolletje voor een verfijnde afwerking.

  • Laat de meringue goed afkoelen voordat je deze verkruimelt, om een knapperige textuur te behouden.
  • Gebruik een diepvriesvorm voor de chocoladebolletjes, zodat ze gemakkelijk hun vorm behouden bij het serveren.

Dit recept delen op