Recepten

Tortilla

De snelste spaanse tortilla’s met onze Cocovite roereimix

4 personen

45 minuten

  • 600g Cocovite roereimix
  • 1kg aardappelen
  • 300g ui
  • 2 teentjes look
  • 200g artisjokharten
  • 350g tomaten
  • 6cl melk of room
  • 4 lenteuien
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Schil de aardappelen en snijd ze in dikke plakken. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de aardappelen over een bakplaat en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Bak de aardappelen ongeveer tien minuten in de oven, zodat ze een mooie kleur krijgen. Snijd intussen de artisjokharten en tomaten in stukjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook tot ze zacht en licht gekleurd zijn. Haal de aardappelen uit de oven en meng deze in een grote kom met de artisjokken, tomaten, ui en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Giet de Cocovite roereimix over het geheel en voeg de melk of room toe. Roer alles goed door elkaar zodat het mengsel gelijkmatig verdeeld is. Verhit een ruime koekenpan met een scheutje olijfolie en giet het mengsel erin. Bak het enkele minuten op hoog vuur, zodat de onderkant mooi krokant wordt. Schuif de pan vervolgens in de oven en bak nog twintig minuten op 180°C, tot de bovenkant goudbruin en stevig is. Garneer met fijngesneden lenteui en serveer warm.

  • Zorg ervoor dat je de aardappelen goed droog dept voordat je ze bakt. Dit helpt om een mooie krokante textuur te krijgen.
  • Voeg wat fijngehakte verse kruiden toe, zoals tijm of rozemarijn, bij het bakken van de aardappelen voor extra aroma.

Dit recept delen op