Recepten

Quiche

Groententaartje met ham en pancetta

8-10 personen

1 uur en 15 minuten

  • 1kg Cocovite roereimix
  • 600g prei, klein gesneden
  • 450g gekookte ham in blokjes
  • 50g ui, gesnipperd
  • 2 teentjes look, gesnipperd
  • 130g pancetta, gesnipperd
  • 3g tijm
  • 20g platte peterselie
  • 2 vellen kan-en-klaar kruimeldeeg
  • Peper en zout

Begin met het voorbereiden van de vulling. Snijd de prei in kleine stukjes, de gekookte ham in blokjes, en hak de ui, knoflook, pancetta en kruiden fijn. Meng in een grote kom de prei, ham, ui, knoflook, pancetta, tijm, en fijngehakte peterselie met de Cocovite roereimix. Kruid het geheel met peper en zout naar smaak en roer goed door tot een gelijkmatig mengsel.

Neem twee taartvormen met een diameter van 24 cm en bekleed ze met het kruimeldeeg. Zorg ervoor dat het deeg goed in de hoeken van de vorm zit en snijd overtollig deeg langs de randen weg. Verdeel de vulling gelijkmatig over beide vormen en strijk de bovenkant glad.

Verwarm de oven voor op 180°C en bak de quiches gedurende 40 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin en stevig is. Haal de quiches uit de oven en laat ze enkele minuten afkoelen voordat je ze aansnijdt. Serveer warm of op kamertemperatuur.

  • Prik met een vork gaatjes in het kruimeldeeg voordat je de vulling toevoegt. Dit helpt om vocht te verdampen tijdens het bakken.
  • Voeg wat geraspte kaas, zoals Gruyère of Parmezaan, aan de vulling toe voor een extra hartige touch.

Dit recept delen op