Recepten

Pannenkoek met mousse van bosvruchten

Zoet en fruitig pannenkoekengerecht met heerlijke bosvruchtenmousse

1 persoon

30 minuten

  • 85g Cocovite pannenkoekenmix
  • 70g bosvruchtencoulis
  • 20g suiker
  • 100g room 40%
  • 2 blaadjes gelatine (7g)
  • Bloemsuiker

Bak één pannenkoek volgens de instructies van de pannenkoekenmix en laat deze afkoelen tot kamertemperatuur. Klop ondertussen de room half op tot een luchtige, zachte structuur. Verwarm de bosvruchtencoulis samen met de suiker en voeg de vooraf geweekte gelatineblaadjes toe. Roer tot de gelatine volledig is opgelost en laat het mengsel afkoelen tot ongeveer 30°C. Spatel vervolgens de afgekoelde coulis voorzichtig en luchtig onder de opgeklopte room. Laat de mousse opstijven in de koelkast. Wanneer de mousse stevig genoeg is, rol de afgekoelde pannenkoek hol op en gebruik een spuitzak om de opgesteven mousse gelijkmatig door de opgerolde pannenkoek te spuiten. Bestrooi de gevulde pannenkoek met bloemsuiker als finishing touch en serveer.

  • Zorg ervoor dat de bosvruchtencoulis is afgekoeld tot ongeveer 30°C voordat je het bij de room voegt. Dit voorkomt dat de mousse inzakt of klontert.
  • Gebruik een spuitzak met een lange, smalle spuitmond om de mousse eenvoudig en gelijkmatig door de opgerolde pannenkoek te spuiten.

Dit recept delen op