Recepten
Macarons
Heerlijke macarons met amandelcrème en frambozen
8-10 personen
2 uur
Voor de macarons: Meng het amandelpoeder met de poedersuiker en zeef dit mengsel door een fijne zeef om klontjes te verwijderen. Breng de suiker en het water aan de kook tot een temperatuur van 119°C. Klop ondertussen 110g vloeibaar eiwit tot een stevige massa. Zodra de suikersiroop de juiste temperatuur bereikt, voeg je deze in een dun straaltje toe aan het geklopte eiwit terwijl je blijft kloppen. Laat het mengsel afkoelen. Meng de andere 110g vloeibaar eiwit met het gezeefde amandel-suikermengsel tot een glad geheel. Spatel het afgekoelde schuim voorzichtig door dit mengsel en voeg de rode kleurstof toe. Doe het beslag in een spuitzak en spuit kleine rondjes op bakmatjes. Laat de macarons 1 uur drogen aan de lucht en bak ze vervolgens 10-12 minuten in een voorverwarmde oven op 150°C. Laat volledig afkoelen.
Voor de amandelcrème: Meng de amandelmelk, vloeibaar eigeel, citroenpuree, volle melk, puddingpoeder en suiker in een pan. Breng dit al roerend aan de kook tot het mengsel 85°C bereikt en indikt. Voeg de cacaoboter toe en laat het geheel afkoelen. Wanneer de temperatuur 28°C bereikt, spatel je de geklopte room er voorzichtig doorheen.
Voor de afwerking: Neem twee macaronschelpen. Vul één helft royaal met de amandelcrème en plaats enkele verse frambozen op de crème. Sluit af met een tweede macaronhelft. Garneer de macarons met verse rozenblaadjes voor een elegante presentatie.
