Recepten

Macarons

Heerlijke macarons met amandelcrème en frambozen

8-10 personen

2 uur

  • 300g amandelpoeder
  • 300g poedersuiker
  • 110g Cocovite vloeibaar eiwit (voor het beslag)
  • 110g Cocovite vloeibaar eiwit (voor de suikersiroop)
  • 180g Cocovite vloeibaar eigeel
  • 300g suiker
  • 75g water
  • Enkele druppels rode kleurstof
  • 240g zoete amandelmelk
  • 105g citroenpuree
  • 225g volle melk
  • 45g puddingpoeder (bv. Imperial)
  • 210g suiker
  • 90g cacaoboter
  • 1kg geklopte room
  • Verse frambozen
  • Verse rozenblaadjes

Voor de macarons: Meng het amandelpoeder met de poedersuiker en zeef dit mengsel door een fijne zeef om klontjes te verwijderen. Breng de suiker en het water aan de kook tot een temperatuur van 119°C. Klop ondertussen 110g vloeibaar eiwit tot een stevige massa. Zodra de suikersiroop de juiste temperatuur bereikt, voeg je deze in een dun straaltje toe aan het geklopte eiwit terwijl je blijft kloppen. Laat het mengsel afkoelen. Meng de andere 110g vloeibaar eiwit met het gezeefde amandel-suikermengsel tot een glad geheel. Spatel het afgekoelde schuim voorzichtig door dit mengsel en voeg de rode kleurstof toe. Doe het beslag in een spuitzak en spuit kleine rondjes op bakmatjes. Laat de macarons 1 uur drogen aan de lucht en bak ze vervolgens 10-12 minuten in een voorverwarmde oven op 150°C. Laat volledig afkoelen.

Voor de amandelcrème: Meng de amandelmelk, vloeibaar eigeel, citroenpuree, volle melk, puddingpoeder en suiker in een pan. Breng dit al roerend aan de kook tot het mengsel 85°C bereikt en indikt. Voeg de cacaoboter toe en laat het geheel afkoelen. Wanneer de temperatuur 28°C bereikt, spatel je de geklopte room er voorzichtig doorheen.

Voor de afwerking: Neem twee macaronschelpen. Vul één helft royaal met de amandelcrème en plaats enkele verse frambozen op de crème. Sluit af met een tweede macaronhelft. Garneer de macarons met verse rozenblaadjes voor een elegante presentatie.

  • Laat de macarons goed drogen voordat je ze bakt; dit voorkomt dat de bovenkant barst en zorgt voor een gladde, glanzende korst.
  • Gebruik een (suiker)thermometer om de exacte temperatuur van de suikersiroop te meten; precisie is essentieel voor een luchtig schuim.

Dit recept delen op