Recepten

Asperges met mimosa van ei

Verrassend aspergegerecht om uw gasten mee te verrassen

4 personen

60 minuten

  • 18 Cocovite gepasteuriseerde schaaleieren
  • 50g geklaarde boter
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 50ml zonnebloemolie
  • Zout en peper naar smaak

Begin met het bereiden van de mimosa van ei door 8 gepasteuriseerde schaaleieren in een pan met kokend water 10 minuten te laten koken. Zodra de eieren gaar zijn, schrik ze in een kom met koud water om het pellen te vergemakkelijken. Pel de eieren zorgvuldig en snijd ze in kleine stukjes. Smelt de geklaarde boter en meng deze met de fijngehakte eieren en verse peterselie tot een smeuïge massa. Breng dit geheel op smaak met een snufje zout en zet het apart.

Voor de crème van dooier vries je 10 gepasteuriseerde schaaleieren gedurende 48 uur in bij een temperatuur van -20°C. Haal de bevroren eieren een uur voor gebruik uit de vriezer om lichtjes te ontdooien. Splits de dooiers van het eiwit zodra dit mogelijk is en bewaar alleen de dooiers. Voeg een scheut zonnebloemolie toe aan de dooiers en mix het geheel met een handmixer tot een gladde en romige crème. Breng op smaak met peper en zout.

  • Zorg ervoor dat je de eieren goed laat schrikken in ijskoud water na het koken; dit voorkomt dat de schil aan het ei blijft plakken.
  • Voor een extra luchtige crème kun je de olie geleidelijk toevoegen terwijl je mixt, zodat de emulsie perfect bindt.

Dit recept delen op