Recepten

Pannenkoek met sinaas en cremeux van pure chocolade

1 persoon

2uur en 30 minuten (inclusief opstijven)

  • 85g Cocovite pannenkoekenmix
  • 1,5 blad gelatine
  • 100g sinaasappelsap
  • 1 sinaasappel
  • 1 eigeel
  • 15g suiker
  • 50g melk
  • 50g room
  • 55g pure chocolade

Kook sinaasappelsap met de geweekte gelatine. Laat dit opstijven in de koelkast tot dit de gewenste dikte heeft. Begin met het eiwit op te kloppen en voeg hier een beetje suiker aan toe. Giet het eiwit op de kokende melk en room. Vaneer op 85 graden. Voeg hier de chocolade aan toe en laat dit opstijven in de koelkast. Snij de sinaasappel “A vif”. Bak je pannenkoek en dresseer deze zoals op de foto.

  • Gebruik een ijsbad (een grote kom met ijswater) om de mengsels sneller af te koelen voordat je ze in de koelkast zet. Blijf regelmatig roeren tot het mengsel dikker begint te worden, en zet het daarna pas in de koelkast. Dit kan de tijd aanzienlijk verkorten.
  • Gebruik een scherp mes en snijd eerst de boven- en onderkant van de sinaasappel af, zodat je een stabiele basis hebt. Volg de kromming van de vrucht met je mes om de schil en het witte vlies volledig te verwijderen. Snijd daarna voorzichtig de partjes tussen de vliezen uit. Werk boven een kom om het sap op te vangen en voeg dit toe aan je sinaasappelmengsel voor extra smaak.

Dit recept delen op