Recepten

Makreelterrine

Luchtige terrine met makreel, asperge en boontjes

    6 personen

    1 uur en 20 minuten

    • 400g Cocovite roereimix
    • 800g gerookte makreel geplukt
    • 200g groene boontjes
    • 200g groene aspergepunten
    • 30g platte peterselie
    • 2 vellen kant-en-klaar bladerdeeg
    • Peper en zout

    Begin met het blancheren van de groenten: breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Blancheer de groene boontjes en aspergepunten gedurende 3 minuten. Giet ze af en spoel direct onder koud stromend water om de kleur en knapperigheid te behouden. Laat de groenten uitlekken.

    Pluk de gerookte makreel zorgvuldig in kleine stukjes en controleer op eventuele graatjes. Meng de makreel in een grote kom met de Cocovite roereimix en fijngehakte platte peterselie. Kneed het mengsel goed door tot een stevige vispastei en breng op smaak met peper en zout.

    Bekleed twee terrinevormen met de vellen bladerdeeg, waarbij je de randen laat overhangen om later dicht te vouwen. Schep een laag van de vispastei in de vormen en strijk glad. Leg hierop een deel van de geblancheerde groenten. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten zijn opgebruikt, eindigend met een laag vispastei. Vouw het bladerdeeg dicht over de vulling en druk de randen goed aan. Bestrijk het bladerdeeg met een beetje Cocovite roereimix voor een goudbruine glans.

    Verwarm de oven voor op 180°C en bak de terrines gedurende 35 minuten, of tot het bladerdeeg mooi goudbruin is. Laat de terrines iets afkoelen voordat je ze uit de vormen haalt. Snijd in plakken en serveer warm of koud.

    • Gebruik een vork om het bladerdeeg aan de randen te versieren en een mes om lichte inkepingen aan te brengen voor een professionele uitstraling.
    • Voeg een beetje citroensap en fijngehakte dille toe aan het makreelmengsel voor een frisse toets.

    Dit recept delen op