Recepten

Groentenflan

Heerlijke groentenflan met knolselder, wortel en lenteui

4 personen

1 uur en 15 minuten

  • 400g Cocovite roereimix
  • 300g knolselder
  • 300g wortelen
  • 85g mierikswortelpasta
  • 2 lenteuien, gesnipperd
  • peper en zout
  • 4cl melk of room

Begin met het schillen en in grove stukken snijden van de knolselder en wortelen. Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook en kook de groenten tot ze zacht en gaar zijn, dit duurt ongeveer 15 minuten. Giet de groenten af en pureer ze tot een gladde massa in een blender of met een staafmixer.

Voeg vervolgens de Cocovite roereimix, de fijngesnipperde lenteui en de mierikswortelpasta toe aan de groentepuree. Roer alles goed door tot het mengsel homogeen is. Breng op smaak met peper en zout en voeg de melk of room toe om de textuur extra luchtig te maken.

Vet kleine vuurvaste schaaltjes licht in met boter of olie en verdeel het flanmengsel gelijkmatig over de schaaltjes. Zet de schaaltjes in een diepe ovenschaal en vul deze met heet water tot halverwege de hoogte van de schaaltjes (waterbad). Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 100°C en laat de flans garen gedurende 40 minuten. Haal de schaaltjes voorzichtig uit de oven en laat ze even afkoelen voor het serveren.

  • Zeef de groentepuree voor een extra fijne flan, zodat deze een zijdezachte consistentie krijgt.
  • Garneer de flans met een scheutje olijfolie en verse kruiden zoals peterselie of bieslook voor een frisse touch.

Dit recept delen op