Recepten

Gevulde tongfilets

Elegante gevulde tongfilets, perfect voor uw feestgelegenheid

4 personen

45 minuten

  • 150g Cocovite roereimix
  • 6 dubbele tongfilets
  • 170g grijze garnalen
  • 30g geroosterde pignons
  • 20g salie
  • 15ml melk of room
  • 60g venkel
  • Visvelouté
  • Peper en zout

Begin met het fijnhakken van de garnalen, verse salie en venkel. Meng deze ingrediënten in een kom samen met de Cocovite roereimix en de gehakte pijnboompitten tot een homogeen mengsel. Breng het op smaak met peper en zout. Neem de tongfilets en leg ze met de velkant naar boven op een schoon werkblad. Schep een lepel van de garnalenvulling op elke filet en vouw ze vervolgens voorzichtig dicht. Zorg ervoor dat de vulling goed in de filet blijft zitten.

Plaats de gevulde tongfilets in een stoomoven of stoommandje en stoom ze gedurende tien minuten op 130°C in de combistand. Dit zorgt voor een sappig en mals resultaat. Serveer de tongfilets warm, overgoten met een romige veloutésaus naar keuze.

  • Rooster de pijnboompitten kort in een droge pan voordat je ze fijnhakt. Dit geeft een subtiele, nootachtige smaak aan de vulling.
  • Gebruik een tandenstoker of keukentouw om de tongfilets goed dicht te houden tijdens het stomen, zodat de vulling niet ontsnapt. Vergeet deze niet te verwijderen voor het serveren.

Dit recept delen op