Recepten

Eiercanneloni

Canneloni van ei met groenten, parmezaan en tomatensaus

4 personen

50 minuten

  • 1kg Cocovite roereimix
  • 500g bladspinazie
  • 50g parmezaan geschilferd
  • 50g gegrilde paprika
  • 50g zongedroogde tomaten
  • 10cl melk of room
  • Tomatensaus naar keuze
  • Peper en zout

Begin met het stoven van de spinazie in een pan zonder olie tot deze geslonken is. Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef om overtollig vocht te verwijderen. Snijd intussen de gegrilde paprika en de zongedroogde tomaten in dunne reepjes.

Giet 150 g van de Cocovite roereimix in een koekenpan en bak een dunne omelet, waarbij je alleen één zijde bakt. Haal de omelet voorzichtig uit de pan en leg deze op een vlakke ondergrond. Beleg de omelet met een laagje gestoofde spinazie, reepjes paprika en tomaat, en werk af met geschilferde Parmezaan. Breng op smaak met peper en zout. Rol de omelet voorzichtig op tot een canneloni en leg hem op een bakplaat. Bak de opgerolde omelet drie minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Herhaal dit proces tot alle ingrediënten zijn verwerkt.

Plaats de canneloni’s vervolgens in een ovenschaal en overgiet ze met tomatensaus. Als je van een gegratineerde afwerking houdt, bestrooi je de bovenkant met geraspte kaas. Plaats de ovenschaal enkele minuten onder de grill tot de kaas goudbruin en bubbelend is. Serveer warm.

  • Gebruik een antiaanbakpan en zorg ervoor dat de omelet stevig genoeg is voordat je hem uit de pan haalt. Dit voorkomt scheuren bij het rollen.
  • Voeg fijngehakte basilicum of oregano toe aan de tomatensaus voor een extra aromatische touch.

Dit recept delen op