Recepten

Buideltje met reblochon, vijgencompote en krokante spekjes

1 persoon

40 minuten

  • 85g Cocovite pannenkoekenmix
  • 75g reblochonkaas
  • 25g room
  • 30g gezouten spek
  • 30g vijgencompote
  • Bieslook

Verwijder de korst van de kaas. Verwarm de room en laat de kaas erin smelten. Voeg de vijgencompote toe en meng deze met de room. Bak het spek nu krokant aan en vermeng deze met de kaasmengeling. Vervolgens is het tijd om je pannenkoek te bakken. Wanneer je pannenkoek klaar is giet je de spek- en kaasmengeling in het midden van de pannenkoek. Maak een buideltje met je pannenkoek en bind deze dicht met bieslook.

  • Gebruik een garde om de gesmolten reblochon en room goed te mengen, zodat de saus glad en romig blijft. Laat de vulling iets afkoelen voordat je de vijgencompote toevoegt, om te voorkomen dat de compote zijn structuur verliest.
  • Kies voor iets dikkere pannenkoeken om scheuren te voorkomen. Als je bieslookstengels snel breken, dompel ze dan kort in heet water om ze soepeler te maken en makkelijker te knopen.

Dit recept delen op