Recepten

Asperges op Vlaamse wijze

2 personen

25 minuten

  • 2 Cocovite gekookte en gepelde eieren
  • 1/4de bussel krulpeterselie
  • 75g boter
  • 8 Belgische asperges
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat

Vul een ruime kookpot met koud water en voeg een snuifje zout toe. Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller en leg ze in het koude water. Verwarm de pot op een matig vuur en breng het water net tot aan het kookpunt. Zet de pot van het vuur zodra het water kookt, maar laat de asperges enkele minuten in het hete water rusten zodat ze zacht en gaar worden.

Smelt 75 g boter op een zacht vuur in een kleine kookpot. Laat de boter rusten tot het schuim zich afscheidt en giet de geklaarde boter voorzichtig over in een andere pot. Houd de boter warm op een zeer laag vuur.

Plet de Cocovite gekookte en gepelde eieren grof zodat er kleine stukjes overblijven. Spoel een bosje peterselie, verwijder de steeltjes en hak de blaadjes fijn. Meng de peterselie met de geplette eieren en breng op smaak met een snuifje nootmuskaat, peper en zout. Giet de geklaarde boter bij het eimengsel en roer alles goed door elkaar.

Leg de asperges op een bord en schep het mengsel van ei, peterselie en geklaarde boter erover. Serveer direct en geniet van dit klassieke gerecht.

  • Schil de asperges boven een schone theedoek. Dit maakt het makkelijker om eventuele schillen op te vangen en voorkomt verspilling.
  • Als je de boter nog rijker van smaak wilt maken, laat deze iets langer op een laag vuur staan tot hij een nootachtige geur heeft, maar voorkom dat hij verbrandt.

Dit recept delen op